Σάββατο

Πολλές φορές μας βρίσκει αυτό που δεν ψάχνουμε συνειδητά στην πιο απίθανη στιγμή της ζωής μας , εκεί γεννιόνται τα υπαρξιακά διλήμματα . Νομίζοντας πως έχεις αμπαρώσει καλά και δεν διατρέχεις κανέναν κίνδυνο παρασύρεσαι στο παιχνίδι στρατηγικής μέχρι που ντύνεσαι τον ρόλο του διπλωμάτη ξέρει όμως καλά πως θα διαρρήξει την δίψα , βλέπεις , εσύ έχεις ήδη φτιάξει ένα προφίλ που πρέπει να προστατέψεις αλλά έχεις και την περιέργεια να δεις πόσο μπορείς να χωθείς βαθιά στην αναζήτηση .

Ανήμερα της μητέρας ξεκινά το ταξίδι στην άλλη πλευρά με προβολή πέμπτου επιπέδου κοινοποιώντας ανήσυχη έκπληξη . Μετά έρχεται ο καταιγισμός των εντολών κι η επιταγή της ανακάλυψης .

Μια νύχτα μόνος στα θεριά παρέα με το δικό σου να δεις πιο είναι πιο δυνατό να ψάξεις για τον φύλακα και ύστερα να απαντήσεις σε αιώνων ερωτήματα .

Πριν μέρες πάνω στα τσίπουρα είχε χαραχτεί η διαδρομή δίχως να το γνωρίζεις

Στα ορεινά της Ναυπακτίας καταμεσής στα Έλατα και τα πατήματα του αντάρτη , εκεί που η πρόσκληση είναι διαρκής κι ευδοκιμεί η αγνή φιλοξενία .

- Σε δυο μέρες θα είμαι πάνω

- Για μια νύχτα μόνο θέλω , να μου βρεις ένα ωραίο ξέφωτο .

- Έλα και θα τα βρούμε όλα .

Γιατί κατέληξα να φύγω μεσημέρι ούτε και το κατάλαβα μα το ένοιωσα σαν ιδρώτα καθώς καιγόμουν στην Εθνική Κορίνθου Πατρών κι όσο πάλευα με την σκέψη να αλλάξω παντελόνι στο βενζινάδικο στην Ακράτα ανακατεύοντας τον αφρό του καφέ τόσο αναρωτιόμουν γιατί δεν μου βγαίνει καμία από τις διαδρομές που έχω σχεδιάσει

και όλο στην ευκολία της ασφάλτου λιώνω τα τακούνια .

Κοιτούσα την φορτωμένη μηχανή να μου χαμογελά ειρωνικά , σα να ήξερε την απάντηση και να μην την έλεγε , λες και οδηγούσε εκείνη τους δρόμους κι εγώ απλός χειριστής καρφωμένος στις ορέξεις της να είμαι . Όχι , δεν θα σου κάνω την χάρη , θα πάμε με το καράβι να φάμε και σουβλάκι , χρόνο έχουμε .

- Που είσαι ρε??

- Μόλις βγήκα Αντίρριο

- γιατί ??

- Άσε μην ψάχνεις

- Καλά , ανάβω φωτιά για τα λουκάνικα σε καμιά ώρα θα είσαι εδώ !!!

Εκείνη την ώρα ξερόβηξε ο κινητήρας ζητώντας τα ρέστα της υγρής ζωής

κι εγώ θέλοντας να βάλω όσο πιο κοντά στο χωριό βενζίνη γύρισα τον διακόπτη δίνοντας ακόμη λίγη ανάσα .

Ανάσα που λαμβάνει κανείς καθώς αφήνει τις διαφορές που προκαλεί η ασφυκτική πόλη και δέχεται την εγκάρδια προσφορά του πηγαδίσιου νερού στο χάνι απομακρύνοντας τις ώρες του προορισμού .

Είναι φορές που δεν θες να φτάσεις πουθενά κι ας έχεις υποσχεθεί πως θα είσαι εκεί σε καθορισμένο χρόνο , τραβάς από τα μάτια την ευθεία κι ακολουθείς τα παλιά χτισμένα γεφύρια με την μυρωδιά του Πλάτανου να σου τρυπά την ψυχή προσπαθώντας να αντισταθείς στην ροή του ποταμού που όσο μικρός και να είναι τραγουδά τα μυστικά των νερένιων μύθων τρυπώντας το στέρνο και καίγοντας το μέτωπο .



Άραγε έχει καμιά σημασία πως θα πάρεις την επόμενη στροφή ;

...
mat

4 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ Ρ. είπε...

δεν έχει καμία σημασία το πως θα πάρεις την οποιαδήποτε στροφή. αρκεί να αντιληφθείς έγκαιρα την αλλαγή πορείας.

mat είπε...

άτοπο εντελώς γιατί όταν αντιλαμβάνεσαι τότε προετοιμάζεσαι οπότε δίνεις και την ανάλογη σημασία ...!

ΜΑΡΙΑ Ρ. είπε...

ααα γι αυτό οι στύλοι έχουν τόσα αποτυπώματα πάνω τους :P:P:P

Νερένια είπε...

το καλημέρα θα το αφήσεις;;
τι να πω ; καλα ταξίδια...